Ha turen med dig

Att ha turen med sig när man spelar är någonting som kan förekomma i såväl Counter Strike som andra spel. Det kan handla om allt ifrån att just du hittar det bästa vapnet till att du gissar på rätt siffror vid en lottodragning. I det sistnämnda så är det inte bara ära som står på spel, utan mycket mer än så. Här kan man nämligen med lite tur bli miljonär!

Det finns idag flera olika lotterier i Sverige och det mest kända är nog Svenska Spels Lotto. varje onsdag och lördag hålls en ny dragning där sju slumpmässiga nummer mellan 1 och 35 väljs ut. För alla som är med och spelar gäller det att i förväg ha gissat sig till den rätta raden, då man om man lyckas kan vinna riktigt stora pengar. Vilken ordning numren står i jämfört med din egen rad spelar ingen roll, utan det handlar endast om att få med rätt nummer. Utöver de sju numren så dras även fyra tilläggsnummer, som man kan ta hjälp utav om man fick till nästan alla nummer korrekt. För vinst krävs det att man minst gissat rätt på fyra nummer i raden och ju fler rätt du får, desto större blir din vinst. Dragningen visas direktsänt i TV4:s kanaler så att alla som är med och spelar omedelbart kan se om de har vunnit eller ej.

Om du missar att kontrollera din rad vid dragningen kan man alltid kontrollera sitt lottoresultat i efterhand på nätet eller text-TV. Att anmäla sin vinstrad har man gott om tid att göra och om du vinner en riktigt stor vinst, men inte upptäcker detta direkt har du ändå närmare ett år på dig innan vinsten löper ut. Svenska Spel själva brukar även vara duktiga på att försöka kontakta de spelare som vunnit, så att denne kan få ta del av pengarna.

Förutom Lotto erbjuder Svenska Spel en mängd andra spännande spel och några utav dessa kan man kombinera ihop med varandra, för chanserna till ännu större vinster. Joker är ett utmärkt exempel på detta och kan bland annat kombineras ihop med just Lotto. Även här gäller det att gissa rätt siffror som kommer att dras, men här handlar det istället om en sjusiffrig kod. Dessutom är ordningen på siffrorna viktig för dina vinstchanser, då du vinner om du prickar in rätt siffror från början och slutet. Den ultimata vinsten får man däremot om man får sju rätt på Lotto samtidigt som man får minst 2 rätt på Joker. Då plockar man hem Drömvinsten, en ständigt växande jackpott som alltid ger minst 75 miljoner kronor!