Att spela skjutspel

862343835_a3e18aa134_zAtt spela skjutspel via datorn och tv:n sägs påverka spelaren negativt i många lägen. Det är många föräldrar som är emot detta på grund av nyheter dem hört om hur dåligt det påverkat ungdomar runt om i hela världen. Nyheterna har bland annat handlat om mord av förälder för att denne har sagt att barnet inte får spela spelet.

Läkare syftar på att skjutspel eller andra liknande spel som till exempel Grand Theft Auto, inte påverkar barnet särskilt negativt så länge barnet inte är psykiskt sjuk eller mår dåligt på annat sätt som till exempel depression. Detta är dock många föräldrar högst tveksamma till och menar att det visst kan ha negativa inslag på barnet.

När man spelar spel online, vilket man ofta gör när det gäller spel som Counter Strike, Call Of Duty m.m. kommer man i kontakt med många nya människor från hela världen. Det blir på detta sätt väldigt lätt för yngre ungdomar som kanske inte har det så lätt att få kompisar i skolan att skaffa vänner med samma intresse. Bor den andre spelaren i Sverige så kan man oftast anordna en träff och på så sätt lära känna varandra bättre. Man kan även göra det som en rolig aktivitet mellan kompisar som redan känner varandra, att till exempel starta ett team och köra ihop eller köra emot varandra om man hellre vill det. Nu för tiden kan man även tävla i dessa spel.

Man kan vinkla detta med att spela våldsamma spel väldigt olika. Men huvudregeln är ett måttligt intag av spelande samt att man håller lite koll. Oftast kan man märka personlighetsändringar om något påverkar en människa, vilket man oftast även gör i dessa fall.